Vieraat saappaat 

Esitys kestää väliajan kanssa noin 2 tuntia

Liput varattavissa nyt. 

Lipun hinta 22€, alle 18 v. 0€ ja ryhmäliput 20€.

Ennen 15.3. varauttuihin lippuihin annamme 2€ alennuksen sekä väliaikakahvista että pääsylipusta.

Käsikirjoitus ja ohjaus Olla-Riitta Mäkelä

Rooleissa: 

                        Aila Viuhko

                     Ensi Kulta

                     Olla-Riitta Mäkelä

                     Ella Nymann

          ,          Enni Seppänen

                     Alma Lehmusketo

80-vuotta sitten talvisodan seurauksena joutui lähes 430 000 siirtolaista jättämään kotinsa ja aloittamaan evakkomatkansa. Uusi koti oli perustettava vieraisiin oloihin.  Kunnianosoituksena siirtolaisuudelle  Myötätuulen teatteri esittää koskettavan kertomuksen siirtolaisuuden vaikutuksesta  nykyaikaan.

 Myötätuulen teatteri sijaitsee entisen Kaurakedon kansakoulun pihapiirissä keskellä Kaurakedon aukeaa. Siirtolaisasutuksessa Kauraketo on ainutlaatuinen:  ”Kauraketo on kulmakunta ja entinen koulupiiri Somerolla Jurvalan kylässä. Historialtaan se on yksi Someron lukuisien kartanoiden maille toisen maailmansodan jälkeen maanhankintalain mukaan muodostetuista asutusalueista, joille sodan jälkeen asutettiin luovutetusta Karjalasta tullutta siirtoväkeä. Synnyltään se poikkeaa useimmista muista siirtoväen asutusalueista siten, että se muodostettiin vapaaehtoisella kaupalla, kun 20 vuoksenrantalaista perhettä 30. kesäkuuta 1945 osti Somerolla myyntiin tulleen Kaurakedon kartanon.” (wikipedia)

Näin kulmakunnalle syntyi yhtenäinen siirtolaisasutus jossa karjalaisuus on elänyt harvinaisella tavalla pitkään. Oma 1957 perustettu kansakoulu ja sen ympäristö loivat vahvan pohjan kulmakunnan kehitykselle. Kaurakedossa ovat asuneet mm. Tatu Vanhanen ja hänen poikansa Matti Vanhanen.

VIERAAT SAAPPAAT näytelmä on lämminhenkinen ja koskettava tarina siitä miten siirtolaisuus jätti jälkensä ja näkyy yhä tänäpäivänäkin sille joka osaa katsoa. Se on tarina suvusta, rakkaudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Se on sankaritarina siitä miten tavalliset ihmiset selviävät suurissa hetkissä.

                    

Esitykset:

pe 21.5. klo 19

la 22.5  klo 16

su 23.5  klo 16

la 29.5. klo 16

su 30.5  klo 16

Liput ja varaukset

Liput:  Ravintolateatteri 45€ (ryhmä 40€), Talviteatteri 15€, lapset 5€,alle 5 vuotiaat 0€.

Kesällä 22€ (ennen 15.3. varatut 20€), 

Varaukset ja tiedustelut myotatuuli@myotatuuli.org

045 316 7280

IMG_20200702_201953